Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı

İçişleri Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey bölgeleri, Trakya, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in doğusunda parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Özellikle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri, Aydın’ın kıyıları, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri, Giresun’un iç bölgeleri, Adana’nın kuzey çevreleri ve Kahramanmaraş’ın batısında yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık olacak.

ANKARA (İGFA) – Marmara, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun kuzey ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğu bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar devam edecek.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenen rüzgar, özellikle Ege ve Marmara bölgelerinde etkisini hissettirecek.

UYARILAR: Şu an için güncel bir meteorolojik uyarı bulunmamaktadır.

Bölgesel Durumlar:

Marmara: Parçalı bulutlu, Trakya'nın öğleden sonra yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olabilir.

Ege: Az bulutlu, kıyı kesimlerde parçalı bulutlu hava beklenirken, özellikle Aydın kıyılarında yerel sağanak yağış olasılığı bulunuyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık olacak, gece saatlerinde Adana’nın kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batısında sağanak yağış görülebilir.

İç Anadolu: Parçalı ve az bulutlu. Kuzey bölgelerinde sabah ve gece saatlerinde sis oluşabilir.

Batı Karadeniz: Parçalı bulutlu, Kastamonu ve Sinop’un iç kesimlerinde yerel sağanak yağış olasılığı bulunuyor. Sabah ve gece pus ve sis hadisesi yaşanabilir.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu hava, akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin ve Giresun’un iç kesimlerinde yerel sağanak yağış görülecek.

Doğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu hava hakim. Kuzeydoğu kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık hava bekleniyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Denizlerde Hava: Fırtına beklenmezken, Karadeniz, Marmara ve Ege’de güneyli rüzgarların etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, ülkemizde yağışlı ve açık havanın yanı sıra mevsim normallerinin üzerindeki sıcaklıklar sürecek. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarında yerel yağışlar görülecek. Rüzgarın güneyli yönlerden hafif, ancak zaman zaman orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Karadeniz’de yağışlı hava hakim olurken, Marmara ve İç Ege’de yer yer pus ve sis etkili olacak. Ülkenin genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde kalmaya devam edecek. Özellikle gece ve sabah saatlerinde görülecek sis ve pus, görüş mesafesini düşürebilir, bu nedenle sürücüler dikkatli olmalı.