Kutlu Yazar Günü Tüyap Fuarında Gerçekleşti
Kutlu Yayınevi’nin yazarları olan Arif Dede, Ahmet Caner Erkan, Cengiz İbrahim Çelebi, Cüneyt Karataş, Dilara Pınar ARIÇ, Gülnaz Çalıkoğlu, Halil İbrahim Akbaba, İnci Bilgin, Terlan Nezir, Tutku Semerciler konuşmacı olarak katıldı. Kutlu Yayınevi’nin Genel Yayın Yönetmeni Gökbey Uluç’un açılış konuşmasıyla program başladı.10 yazarın katıldığı programda tüm yazarlar kitaplarını tanıttı.
Bunlardan biri de Dilara Pınar ARIÇ’tı. Portre kitabını tanıtan Dilara Pınar ARIÇ 5 dakikalık kısa bir konuşma yaptı. 26 Mayıs 1990'da İstanbul'da doğdu. Lisans öğrenimini Fatih Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı'nda burslu olarak gördü. Yüksek lisans çalışmasını Trakya Üniversitesi'nde Sünbülî Sinan'ın Menasik-i Hac adlı eseri üzerine tamamladı. İngilizce, İspanyolca bilmektedir. İnsomnia'nın Saati ve Gülümse Hayata adlı iki kitabı vardır.
Alıntı:
“Bir buluttu dünya aslında. “Biz onun molekülleriyiz.” Her bir molekül bozulduğunda birbirinden etkilenirdi.”
Para mevzusunda aykırı bir söylem geliştirmeye karar verdim.
Alıntı:
Bozuk para, bozuktu. Para kavramı bozuktu ona göre. “Bir kağıt parçasından ne bekler ki insan!”
Alıntı:
Ancak dilden de vazgeçemem. Dil, benim bir tutkum. “Seni bu dil tutkunla baş başa bırakayım mı? Hayır, henüz değil. Sana çok ihtiyacım var şu anda. “Pekala.”
Sokakta bir çöp arabası geçti. Aklına bir akıl hastasının yazdığı “Kör olası çöpçüler aşkımı süpürmüşler” şarkısı geldi. Akıl hastası tabi yerinde miydi acaba? İnsanı böyle etkileyen şaheserleri yazanlara deli denir miydi?
Gogol deyince akla gelen Palto insanı anlatır niteliktedir.
Alıntı:
Biz hepimiz bir delinin paltosundan çıktık.
Yazarlık bir serüvendir. Bu serüvende yolculuktan bahsetmeye çalıştım.
Aşk, Allah’a verildiğinde, eksik yanların da en güzel şekilde tamamlanır. Bazı insanların evlenmeme durumu bu yüzdendir. Allah aşkı ön plandaysa, başka sevgiye ihtiyaç duymaz. “Çok doğru söyledin.” “Peki, benim eksik parçam kimde?” “Bu soruyu kendime her gün soruyorum.”
Her şeyin hayalden ibaret olduğunu anlaşıldığı zamandır kitabın sonu. Kurgu olan kitapta her şey hayalden ibarettir. Kurgu sanatına değinmek isteyen bir yazarım. Kurgudan ibaret kalmaktadır. Nitekim kitabın sonunda her şeyin kurgudan ibaret olduğu anlaşılmaktadır.
Alıntı:
Mutlu bir şekilde uykuya daldı. Masalımız da burada devam etti. Yazdıklarını postayla bir yayınevine gönderdi.”
Kutlu Yayınevi Genel Yayın Yönetmeni Gökbey Uluç 1988 yılında Iğdır’da doğdu. 2005-2008 yılları arasında Anadolu Üniversitesinde Laborant ve Veteriner Sağlık Teknisyenliği okudu. 2009-2014 yılları arasında Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesinde Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesinde 2014’te Türk Dili ve Edebiyatında okudu. Gökbey Uluç Kutlu Yayınevi genel yayın yönetmenliğini sürdürmektedir. Göktürkçe Öğreniyorum, Sevilmek İsteyen Kişi, Yazışmalık, Ustan Gönüle, Irak Bitig, Dede Korkut Betigi diye kitapları yayınlanmıştır.