Kadınlar rüzgarı arkasına alıp iyiliğe yelken açtı!

2016 yılından bu yana düzenlenen Türkiye'nin tek kadın yelken yarışı olan Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası'nın dokuzuncusu 20 Ekim 2024 Pazar günü gerçekleştirildi. Hepsiburada'nın ana sponsorluğunu üstlendiği organizasyonda, Akkök Holding Kadın Yelken Takımı IRC 0, IRC I ve IRC II Overall kategorilerinde, HDA Power - Gemini Kadın Yelken Takımı ise IRC III ve IRC IV Overall kategorilerinde şampiyon oldu. Yarışlar Kalamış ile Adalar arasında coğrafi bir parkurda yapıldı.

BAUISC ile iş birliği içinde düzenlenen Kupa'ya kurumsal, bireysel ve üniversite kadın yelken takımları katıldı. Bu yıl Akkök Holding, AÇEV, Arel Denizcilik, Atak Akademi - Volitan, Bahçeşehir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Burgan Bank, BSH Ev Aletleri, Doğuş Üniversitesi, Hepsiburada, HDA Power - Gemini, İstanbul Teknik Üniversitesi, Lipton Luce, Logo Yazılım, Mare Sailing, Media Markt, Make-A-Wish Türkiye, MSI, Nissan, Piri Reis Üniversitesi, Sahibinden.com, Samsun Yelken Kulübü, Shape Club – Bonetastic, Tüpraş ve Unilever gibi pek çok takım yarıştı.

Her yıl "İyiliğe Yelken Açıyoruz" mottosuyla düzenlenen yarışta bu yıl AÇEV ve Make-A-Wish Türkiye’ye katkı sağlandı. Özellikle Make-A-Wish Türkiye Derneği, Van’dan gelen üniversiteli kız öğrencilerin oluşturduğu yelken takımının katılımını destekleyerek genç kızların hayallerine bir adım daha yaklaşmalarını sağladı. Organizasyonun Komite Üyeleri Arzu Çekirge Paksoy, Diana Misim ve Serap Gökçebay, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen yelken sevdalısı kadınların başarılarına tanıklık etmek heyecan verici. Deniz Kızı Yelken Kupası, bugüne kadar 900'den fazla kadının yelkencilikte kendini göstermesine olanak sağladı," dedi. Yarışta Samsun ve Van’dan gelen kadın yelkenciler de başarıyla yer aldı.

Hepsiburada İnsan Kaynakları ve Müşteri Deneyimi Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu, bu tür projelerin, kadınların yeteneklerini ortaya çıkarması açısından önemli olduğunu vurguladı. Kadınların yalnızca iş dünyasında değil, spor ve sosyal alanlarda da var olmalarını desteklemekten memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Organizasyonun ayni sponsorları ise A101, Eti Lifalif, Faselis, Hardline Naturals, Medicana, TürkMedya ve WeFOOD oldu.

9. Deniz Kızı Kadın Yelken Kupası Sonuçları:

IRC 0 - IRC I – IRC II Overall Şampiyonu: Akkök Holding IRC III – IRC IV Overall Şampiyonu: HDA Power - Gemini

Diğer Kazananlar:

IRC 0 Sınıfı: Unilever
IRC I Sınıfı: Akkök Holding
IRC II Sınıfı: Tüpraş
IRC III Sınıfı: HDA Power - Gemini
IRC IV Sınıfı: Mare Sailing
Destek Sınıfı: Piri Reis Üniversitesi