Hatalarıma Kadeh Kaldırıyorum

Ben; şimdiki aklımızın o hatalar sayesinde olduğunu düşünenlerdenim. İyi ki o hataları yapmışım diyenlerden.. Hatalarla yüzleşmeyi, ders çıkarmayı, Yapılan haksızlığı affetmeyi, Vazgeçmeyi, Bazen öfkelenmeyi, Gerekirse silmeyi. Tüm hislerimi önüme koyup, içlerinden hangisi işime yarıyorsa onları alırım. Silmek en son tercihimdir. Çünkü yapılan her hata, geri dönüşü muhteşem bir tecrübedir. Silmek istemem kolay kolay. Ödenmiş bir bedel vardır ortada. Yaşanmışlık.

Onu yok edemem. Lazım olacaktır mutlaka. Güç verir, büyütür, bizi biz yapar, hayata hazırlar. Kolay mı gelir sanki? Süreç elbette ki zordur. Zorluğun altından kalkıp yola devam etmek yüksek enerji gerektirir. Bunun için kendimizi çok ama çok zorlamak, geliştirmek, meditasyonlarla, motive edici kitaplarla desteklemek gerekir. Yapılan yanlışlar bariz şekilde bize göz kırptığında, ayak diremeden yeni bir rota belirlemek en akıllıca yoldur benim için.

'Çok emek verdim geri dönemem, bitiremem, devam edeyim belki düzelir'  gibi cümleler, balçığın içinde çırpınmaktan farklı değil. Bu konuda Albert Einstein'ın sevdiğim bir sözü aklıma gelir; “Delilik, aynı şeyi tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar beklemektir”. Hatalarımızla barışıp, onları pozitife dönüştürüp, yeni tecrübelerle hayatımıza devam edelim. İnanıyorum ki bu güç hepimizde var, yaradılışımızda var. Kendimize sıkı sıkı sarılıp, girmemiz gereken o karanlık tünele girelim. Yüzleşelim.

Tünelin sonu elbette ki aydınlık. Buna inanalım. Hayata başka açıdan bakıp, gözlemlediğim kadarıyla; Her badire, güzel kapılar açmak üzere hayatımıza geliyor. Yeter ki verilen sinyalleri görebilelim. Sinyaller.. O kadar nettir ki.. Gözle görülmez ama hissedilir. Bir sızı gibi. Attığın adımdan hemen önce beliriverir. 'Durmalısın' der sanki. 'Yapmamalısın' 'Gitmemelisin'.. Nişan yüzüğün çöp kutusuna düşer mesela..

'Hayır gelmez bu ilişkiden' dercesine.. Uçağı kaçırırsın. Ya da başka türlü engeller çıkar. Oraya gitmemen gerekir ya da uçağa binmemen.. Bunlar elbette ölçüt değildir ama bu ve buna benzer durumlar sıklaştığında, zamanı kısa süreliğine dondurup düşünmek, bu kriterleri değerlendirmek, bizleri en doğru yola ulaştıracaktır.

Bunun için; acele etmeden, hayatı ıskalamadan, sakin şekilde yaşamak gerekir. Hatalarınızdan ders çıkararak, keyifle bahsedeceğiniz, hayatın verdiği sinyalleri dikkate alarak yaşayacağınız bir ömür dilerim. Buradan, tüm hatalarıma kucak dolusu sevgiler, öpücükler gönderiyorum..

Ceren Büyükyarın