Hafta sonu yağış ile mi başlıyor? Yüksek kesimlerde kar!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey ve doğu bölgeleri parçalı, yer yer çok bulutlu bir hava ile karşı karşıya kalacak. Marmara'nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey kesimleri, Bilecik, Sivas çevreleri, Kırklareli kıyıları ile Çanakkale ve Balıkesir'in kuzey kıyılarında yerel sağanak yağış bekleniyor. Kastamonu ve Doğu Karadeniz'in iç bölgelerinde ise yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı görülebilir. Diğer bölgelerde az bulutlu ve açık hava hakim olacak. Karadeniz kıyılarında yağışların kuvvetli olması bekleniyor. İç bölgelerde ise yer yer sis ve pus oluşabilir.

Hava sıcaklıkları genel olarak mevsim normallerinin altında seyredecek ve önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgar, kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/sa) görülecek. Karadeniz kıyıları başta olmak üzere, kuvvetli yağışlar ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusundaki kuvvetli rüzgar için vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor. Ayrıca, İç Ege ve İç Anadolu'da zirai don tehlikesi var.

Bölgesel hava durumu raporlarına göre Marmara'da parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak, kuzeydoğu bölgeleri ve bazı kıyılarda sağanak yağış bekleniyor. İç Anadolu'da Sivas çevresi öğleden sonra yağmur alacak. Ege bölgesi ise daha sakin, parçalı ve az bulutlu bir gün geçirecek. Akdeniz'de de benzer şekilde parçalı bulutlu bir hava olacak. Karadeniz bölgesi ise en fazla yağış alacak bölgeler arasında, özellikle kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli sağanak yağışlar görülebilir. Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı da bekleniyor. Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava hakim olacak.

Denizlerde fırtına uyarısı yapılırken, Karadeniz’de kuvvetli sağanak yağışlar ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Marmara’da da sabah ve öğle saatlerinde sağanak yağışlar etkili olacak. Ege ve Akdeniz’de hava nispeten sakin geçerken, Van Gölü çevresinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Bilecik ve Sivas çevrelerinde, Kırklareli’nin kıyı kesimleri ile Çanakkale ve Balıkesir’in kuzey kıyılarında yerel yağmur ve sağanak yağışlar görülecek. Kastamonu ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık hava hâkim olacak. Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli yağışlar beklenirken, iç kesimlerde ise sis ve pus hadisesi yaşanacak. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esecek.