Fiyat Performans Açısından En İyi Akıllı Telefon ve Akıllı Bileklikler

Ancak, akıllı telefon fiyatlarının artması ile tüketiciler, bütçelerine en uygun ve kullanım açısından en gelişmiş özellikteki akıllı cihazları bulmak için yoğun araştırmalar yapıyor. Akıllı telefon üreticileri tüketicilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için ürettikleri akıllı telefonları giriş, orta ve üst segment olarak kategorize ediyor. Bu nedenle piyasada birçok markanın farklı özelliklere sahip akıllı telefonlarını bulmak mümkün. Tüketicilere kalan tek şey ise bu seçenekler içerisinde hem bütçelerine hem de kullanım özelliklerine en uygun akıllı telefonu bularak satın almak oluyor. 

 

Akıllı telefon kullanımının temel ihtiyaç kategorisinde girmesinin yanı sıra, akıllı telefonlarla birlikte kullanılan giyilebilir teknolojilerin de son yıllarda oldukça revaçta olan ürünler haline geldiğini söyleyebiliriz. Akıllı bileklikler ve saatler, akıllı telefonlar ile birlikte kullanılan en önemli aksesuarlar olarak değerlendirilebilir. Bütçesine uygun akıllı telefon ve akıllı bileklik arayan kullanıcılar için fiyat performans açısından en çok beğenilen ürünleri listeledik. Eğer siz de bu cihazlardan birini arıyorsanız bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız.

 

Honor 70

Orta segment akıllı telefonlar kategorisinde değerlendirebileceğimiz Honor 70, neredeyse amiral gemisi cihazlara meydan okuyabilecek özelliklere sahip. Tasarımına bakıldığında üst segment bir cihaz hissi veren Honor 70’in arka yüzeyi cam malzemeden üretilmiş. Elmas görünümü verilerek parlayan bir kaplamaya sahip olan cihazın arka yüzeyinde 2 ayrı daire şeklinde kamera bloğu yer alıyor. Kavisli kenarları ise elde tutma açısından kullanıcıya kolaylık sağlıyor. 178 gram ağırlığına sahip olan Honor 70’in sağ kenarında güç tuşu ve ses düğmeleri konumlandırılmış. Parmak izi sensörü ise ekrana entegre edilmiş durumda. 6.67 inçlik OLED ekrana sahip olan cihazın ekran çözünürlüğü ise 1080 x 2400 piksel. 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olan Honor 70’in kamera özellikleri ise oldukça tatmin edici düzeyde. 54 MP çözünürlükteki ana kamerasına 50 MP çözünürlüğünde f/2.2 ultra geniş bir kamera eşlik ediyor. Bu kamera aynı zamanda makro çekimler için de kullanılabiliyor. Portre modu, makro mod, pro ve gece modu da bulunan kamera 4K video kaydı yapabiliyor. Ön kamerası ise 32 MP çözünürlükte olan Honor 70 ile kusursuz selfieler çekmek mümkün. Snapdragon 788G Plus işlemci ile güçlendirilmiş olan cihazda 8GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı da mevcut. Honor 70, 4800 mAh pil kapasitesi ile gün boyunca şarja ihtiyaç duymadan kullanılabiliyor. Hızlı şarj özelliğini de destekleyen cihazı 30 dakika içerisinde %70 seviyesinde şarj edebilirsiniz. 

 

Huawei Nova 9

Akıllı telefon denildiğinde akla gelen ilk markalardan biri de hiç şüphe yok ki Huawei. Huawei Nova 9, 6.57 inç büyüklüğünde ve 1080 x 2340 piksel çözünürlüğünde HDR10 destekli ekrana sahip. 392 ppi piksel yoğunluğuna sahip ekranın, ekran tazeleme hızı ise 120Hz. Gücünü Snapdragon 778G işlemciden alan Nova 9, 8GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip. İşlemci gücü sayesinde grafik gücü yüksek oyunları rahatlıkla oynayabileceğiniz bu cihaz 4300 mAh pil kapasitesi ile de 96 saate kadar kullanım ömrü sunuyor. Standart bir kullanımda 1 günü çok rahat çıkartabiliyor. 66W hızlı şarj desteği ile 18 dakikalık bir şarj ile %60 oranında şarj olabilen Nova 9, tam kapasite şarjı ise yaklaşık 40 dakikada tamamlıyor. Kamera özellikleri açısından bakıldığında da oldukça tatmin edici özelliklere sahip olan Nova 9’un arka kısmında 4’lü kamera seti yer alıyor. Ultra Vision 50 MP ana kamerayı 8 MP ultra geniş açılı, 2 MP derinlik sensörü ve 2 MP makro sensör kamera destekliyor. Kamera arayüzünde yer alan Vlog modu da sosyal medya için içerik üreten kullanıcılara hitap eden güzel bir özellik. Cihazın ön kamerası ise 32 MP çözünürlükte. 

 

Xiaomi 12T

Xiaomi, akıllı telefon piyasasının önde gelen markalarından biri. Xiaomi T12 ise, son dönemde sıkça tercih edilen modellerden biri. Zarif tasarımı ve uzun pil ömrü ile kullanıcılarına büyük avantajlar sağlayan Xiaomi T12, 6.67 inç büyüklüğünde Crystal Res AMOLED ekrana sahip. 1220 x 2712 piksel çözünürlüğündeki ekran 446 ppi yoğunluğunda ve 120Hz ekran tazeleme hızına sahip. Xiaomi T12’nin kamera özellikleri de oldukça tatmin edici seviyede. Cihazın arka kısmına yerleştirilmiş olan 3’lü kamera seti 108 MP çözünürlükte ana kamera, 8 MP ultra geniş açılı kamera ve 2 MP makro kameradan oluşuyor. 108 MP çözünürlükte çekim yapmak için kamera arayüzünden gerekli ayarı seçmiş olmanız gerekiyor. 4K kalitesinde video çekim imkanı sunan ana kamerada OIS desteği de bulunuyor. Cihazın ön kamerası ise 20 MP çözünürlükte. MediaTek Dimensity 8100-Ultra işlemci ile oldukça güçlü bir performans sergileyen Xiaomi T12, 8GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip. Pil kapasitesi 5000 mAh olan Xiaomi T12, oldukça iyi performans veren bir hızlı şarj desteğine sahip. 19 dakika içerisinde tam kapasite şarj olan Xiaomi T12, 5 dakika içerisinde %35, 10 dakika içerisinde ise %71 şarj olabiliyor. 

 

Honor Band 6

Akıllı telefonlar kadar akıllı bileklikler de severek kullanılan cihazlardan. Akıllı bileklik konusunda son dönemin fiyat performans açısından en çok tercih edilen modellerinden biri de Honor Band 6. Geniş ekranı, konforlu bir kullanım sunan tasarımı ve uzun pil ömrü ile bir akıllı bileklikten isteyeceğiniz tüm özelliklerden daha fazlasını sunan Honor Band 6, 50 metreye kadar da suya dayanıklı. 1.47 inçlik ekranı, ve 14 güne kadar uzayan pil ömrü ile Honor Band 6’yı uyku takibi, kandaki oksijen seviyesi ölçümü, egzersiz takibi gibi işlemler için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Huawei Sağlık uygulaması ile entegre ettiğinizde tüm bu ölçümleri detaylı raporlar halinde inceleyebilirsiniz. Aynı zamanda 7/24 nabız takibi ile de sağlığınız hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz. Sahip olduğu bu özellikler ile Honor Band 6 yüksek performans gösteren uygun fiyatlı akıllı bilekliklerden biri. 

 

Amazfit Band 5

Fiyat performans açısından değerlendirildiğinde karşımıza çıkan en iyi akıllı bilekliklerden bir diğeri de Amazfit Band 5. 1.1 inçlik AMOLED ekranın çözünürlüğü 126 x 294 piksel. 50 metreye kadar suya dayanıklı şekilde tasarlanmış olan Amazfit Band 5 ile derine dalmadan yüzme gibi egzersizlerinizin takibini de gerçekleştirebilirsiniz.  45’ten fazla ekran arayüzü ile tarzınıza uygun şekilde seçim yapabilirsiniz. 11 farklı spor takip modu olan Amazfit Band 5 aynı zamanda stres seviyesi izleme, nabız takibi gibi özelliklere de sahip. Amazfit Band 5, hem android hem de iOS cihazlar ile uyumlu. Gece uyku takibi ve kandaki oksijen seviyesi ölçümü konusunda da oldukça başarılı olan Amazfit Band 5 ile telefonunuza gelen bildirimleri de görüntüleyebilirsiniz. Yoğun kullanımda 15 güne kadar pil ömrü sunan Amazfit Band 5 fiyat performans açısından değerlendirildiğinde rahatlıkla tercih edebileceğiniz cihazlardan bir diğeri.