Finberg, “Get Together"da girişimcilik trendlerini ele aldı

Türkiye'nin en hızlı büyüyen girişim sermayesi yönetim şirketi Finberg, Swissotel The Bosphorus İstanbul’da bu yıl üçüncü kez düzenlediği “Get Together” etkinliğinde girişimcilerle bir araya geldi. Finberg, fintek odaklı ilk kurumsal girişim sermayesi olarak başladığı yolculuğunda, bugün girişim sermayesi yönetim şirketi olarak faaliyet göstermekte. Bu yılki etkinlikte, “Transform to Lead” teması çerçevesinde girişimcilik dünyasındaki yeni trendler masaya yatırıldı.

Bugüne kadar 88 milyon dolar değerinde 62 farklı yatırımı hayata geçiren Finberg, yatırımcıları ve fon yöneticileriyle de etkinlik kapsamında buluştu. Toplantıda dikkat çeken isimler arasında Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin, Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, ve Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin de yer aldı.

Etkinlik kapsamında gerçekleştirilen panelde, Fibabanka'nın girişimlerle kurduğu iş ortaklıkları tartışıldı. Panelde konuşan Ömer Mert, bankalarının girişimcilerle olan güçlü iş birliklerine vurgu yaparak, teknolojik hazırlıklarının yanı sıra bankacılığın getirdiği finansal avantajları da etkin bir şekilde kullandıklarını belirtti. Figopara ve Easycep gibi fintek sektöründeki önemli girişimlerle yaptıkları iş birlikleri sayesinde karşılıklı öğrenme ve sinerji yarattıklarını söyleyen Mert, girişimcilerin sadece yatırım değil aynı zamanda bilgi ve deneyim arayışında olduklarını ifade etti. Finberg ve Fiba Grubu'nun bu noktada girişimcilere kapsamlı bir destek sunmaya devam edeceklerini belirtti.

Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin ise yatırım dünyasındaki değişimlere dikkat çekti. Bugün artık sadece büyümek ve yatırım almak başarı için yeterli değil. Elgin, girişimcilerin hikâye yaratma ya da yüksek değerleme peşinde koşmaktan ziyade, sağlam bir değer üretmeye odaklanmaları gerektiğini vurguladı. Yeni dünyada iş modeli gerçekçiliği, adaptasyon kabiliyeti ve sürdürülebilirliğin ön plana çıktığını belirten Elgin, güvenin bu yeni düzende adeta bir "para birimi" olduğunu söyledi.

Etkinlikte ayrıca, Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ile Sagard Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su, aynı zamanda Portage Kurucu Ortağı olan Paul Desmarais III'ün katıldığı bir panel düzenlendi. Bu panelde, küresel yatırım ekosistemi ve girişimcilik dünyasındaki yeni trendler ele alındı. Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan pazarlar için önemli fırsatlar bulunduğu vurgulandı.