Başkan İmamoğlu'ndan 'turizm ve güvenlik' uyarısı

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen "İstanbul Turizm Fuarı"nın açılışında konuşmalar yaptı.

Açılışta İstanbul'un tarihsel, kültürel ve coğrafi özelliklerini vurgulayan Başkan İmamoğlu, şehrin “dünya başkenti” olarak tanımlanması gerektiğini ifade etti. İmamoğlu, “İstanbul’un temelindeki başarı, insanı, doğayı, tarihi ve kültürü bir bütün olarak ele almakta yatıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu kavramı özenle yönettik ve paydaşlarımızla paylaştık. Hemşehrilerimiz bunu biliyor” şeklinde konuştu. Ayrıca, İstanbul'un marka değerini artırmak amacıyla yürütülen projelerden bahsederek, “Bize miras bırakılan İstanbul'un değerini artırmanın ve korumanın önemini biliyoruz. Gelişmenin yanı sıra bu şehrin muhafızlığını yapmak da son derece kıymetli. Bu anlayışla İstanbul'un turizm marka değerini her yıl daha da yükselteceğimizden eminim” dedi.

İmamoğlu, şehirlerin güvenliğinin sağlanması ve son zamanlarda artan çocuk ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinin de önemine değinerek, “Güvenli şehirler, hukuk ve demokrasinin hâkim olduğu yaşam alanlarıdır. Ben, bir psikopatın genç insanları hedef almasını, ülkemizdeki politik ortamla ilişkilendirmek gibi basit bir yaklaşımda bulunmam. Sorunları, herkesin sorumluluğunu üstlenerek değerlendirmeliyiz. Sevgiyi büyütmek, ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı dillerden uzaklaşmak zorundayız. Kin, öfke ve nefreti gündemimizden çıkarmalıyız. Toplum bu tür dilleri kullananlara gereken cevabı verir. Ayrıca, toplum sevgiyi, iyiliği ve kardeşliği vaat edenleri destekler. Turizmin yalnızca sektörel bir anlam taşıyamayacağını biliyorum; zira turizm, adalet ve özgürlüktür. Turizmde yükselmek demek; demokrasi, güven ve huzur demektir. Çevreye, insana ve doğaya duyulan saygı, turizmin kalıcı bir şekilde güçlenmesini sağlar” ifadelerini kullandı.

Açılış törenine; CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalay, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Dream Project CEO'su ve Yönetim Kurulu üyesi Volkan Ataman, Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Sezgin Yılmaz, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Dr. Elif Balcı Fisunoğlu, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Bahadır Yaşık ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, kesilen kurdele ile 9-10 Ekim tarihlerinde ziyaret edilebilecek olan İstanbul Turizm Fuarı resmen açılmış oldu.