Akıllı Telefonu Hızlandırmanın Yolları
Akıllı Telefonu Hızlandırmanın Yolları Akıllı telefonların insan hayatının her noktasında karşımıza çıkması ile birlikte insanların çeşitli ihtiyaçları da ortaya çıkmıştır. Ortaya çıkan ihtiyaçlar ile birlikte insanların akıllı telefonlarını daha hızlı ve daha uzun süre kullanma ihtiyacı ise bu cihazlar için çeşitli hızlandırma formüllerinin gelişmesinin önünü açmıştır. Özellikle Android cihazlarda ortaya çıkan donmalar ve bazı uygulamalardaki hatalar telefonları oldukça yavaşlatmaktadır. Telefonları yavaşlayan kullanıcılar ise şu günlerde Akıllı Telefonu Hızlandırmanın Yolları için çeşitli araştırmalar yapmaktadırlar. Donanım ne kadar güçlü olursa olsun ya da yazılımsal olarak ne kadar güncel sürüme sahip olursa olsun akıllı telefonlar da zaman içerisinde hantallaşabilmektedir. Telefonun hızlandırılabilmesi için en önemli ve kesin çözüm telefondaki önemli bilgileri yedekledikten sonra telefonu sıfırlayarak yani format atarak ilk alındığı haline getirmek olacaktır. Oldukça işe yarayan bu çözüm her ne kadar telefonu ilk günlerine döndürse de ilk günkü performansı tam anlamıyla geri getirememektedir. Her ne kadar performansı ilk güne geri getiremese de Akıllı Telefonu Hızlandırmanın Yolları arasındaki en kesin çözüm telefonu sıfırlamaktır.
İşte Akıllı Telefonu Hızlandırmanın YollarıAnimasyonlar : Başta ekran animasyonları telefonu yavaşlatan en önemli faktörlerden birisi. Eğer animasyonlu geçişler sizin için önemli değilse ilk olarak ayarlardan bu geçişleri kapatarak hızlandırmaya başlayabilirsiniz.
Eklentiler : İkinci aşamada ise tarayıcılarda bulunan eklentiler yer alıyor. Bu eklentiler hem telefonu yavaşlatıyor hem de perfomansını ve şarj dayanıklılık süresini azaltıyor. Arayüzler : Android arayüzü her zaman olmasa da bazı istisnalarda telefonların yavaşlamasındaki en büyük etkenlerden birisi olarak görülüyor. Bu yüzden Android arayüzü yerine üçüncü parti uygulamaları kullanmanız telefonunuzun hızlanmasında etkili olacaktır.
Widgetlar : Bekleme ekranlarında kullanılan widgetlar her ne kadar güzel ve kullanışlı olsalar da akıllı telefonların hızını bir hayli etkilemektedirler. Bu yüzden bu widgetları kullanmamak telefonun performansına katkı sağlayacaktır.
Uygulamalar Ve Kayıtlar : Uzun süredir kullanılmamakta olan uygulamalar ve kayıtlar da telefonlarda performans düşüklüğüne neden olmaktadırlar. Bu uygulamalar arka planda ufakta olsa bir çalışma payına sahiptirler. Bu yüzden bu uygulamaları telefondan silmek performansı olumlu yönde etkileyecektir. Ayrıca kullanılmayan uygulamaların da tamamen kapatılması performans açısından olumlu sonuçlar doğuracaktır. Bu uygulamalar kapatılmadıkları müddetçe arka planda çalışmaya devam edecekleri için hem performansı etkileyecek hem de kısa sürede şarj oranını gözle görülür seviyede düşüreceklerdir.
Berin Softa