12. KOBİ’ler ve Verimlilik Kongresi: Büyüme ve Markalaşma Yolculuğu

İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 6 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek olan 12. KOBİ'ler ve Verimlilik Kongresi, küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve markalaşma süreçlerini derinlemesine ele alacak. Kongre, "Kobilerin Büyüme ve Markalaşma Yolculuğu (Tırtıldan Kelebeğe)" başlığıyla gerçekleştirilecek ve İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Taha Bilişik’in başkanlığında yürütülecek. Katılımcılara verimlilik ve markalaşma üzerine değerli bilgiler sunulacak olan bu etkinlikte, akademisyenler, iş dünyası temsilcileri ve KOBİ yöneticileri bir araya gelecek.

İstanbul Kültür Üniversitesi Bakırköy Yerleşkesi Ataköy Binası’nda, 08:30 ile 18:00 saatleri arasında düzenlenecek kongre kapsamında bilim kurulu ve düzenleme kurulunda yer alan akademik kadro da dikkat çekiyor. Doç. Dr. Murat Taha Bilişik’in liderliğinde gerçekleştirilecek kongrede, çeşitli panel ve sunumlarla KOBİ’lerin markalaşma stratejileri, büyüme yöntemleri ve verimlilik artırma yolları üzerinde durulacak.

Açılış konuşmaları, panel tartışmaları, kahve molası, öğle yemeği ve bildirilerin sunulacağı kongre, KOBİ'lerin gelişim süreçlerine ışık tutacak. Kongrede kabul edilen bildiriler, İktisat, İşletme ve Uluslararası İlişkiler Dergisi (Journal of Economics, Business and International Relations-JEBI) için değerlendirilip yayınlanma fırsatı bulacak. Bildirilerde ele alınacak başlıca konular arasında marka farkındalığı, marka imajı, marka performansı ve KOBİ'lerin büyüme stratejileri yer alıyor.

Kongre Programı Sabah 09:30'da başlayacak olan kongre açılış konuşmalarıyla start alacak. İlk konuşmayı İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe yaparken, İKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Bahar Akıngüç Günver, İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Murat Taha Bilişik ve diğer önemli isimler de sahnede yer alacak.

Açılışın ardından, markalaşmış işletmelerin başarı hikayelerinin konuşulacağı panel başlayacak. Panelde, Hatemoğlu CMO’su Füsun Aksoyek Saykı, Atasun Mağaza Operasyonları Direktörü Yalçın Yıldırım ve SEIKO Optical Turkey Satış ve Pazarlama Direktörü Faruk Ulusoy gibi sektörün önde gelen isimleri deneyimlerini paylaşacak.

Saat 11.15’teki kahve molasının ardından, girişimcilerin sürdürülebilir marka yaratma reçetelerinin tartışılacağı ikinci panel düzenlenecek. Bu bölümde, Bora Plastik Yönetim Kurulu Üyesi Emirhan Bora ve KPMG’den Erman Durmaz gibi alanında uzman isimler girişimciliğin dinamiklerini katılımcılara aktaracak.

Öğleden sonra saat 13:45’te başlayacak bildiri sunumlarıyla kongreye kabul edilen çalışmalar tanıtılacak. Bildiri sunumları 16:30’a kadar devam edecek ve etkinlik bu saatlerde sona erecek. Kongreye katılım için başvurular, İKÜ İşletme Kulübü’nün resmi web sitesinden veya kobikongresi@iku.edu.tr e-posta adresi aracılığıyla yapılabiliyor.

Kongre Takvimi:

Bildiri özeti gönderim son tarihi: 1 Ekim 2024 Kabul edilen bildirilerin ilanı: 15 Ekim 2024 Kayıt için son tarih: 30 Ekim 2024 Kongre tarihi: 6 Kasım 2024